Spel med musiktema

gaming

Spel och musik hör ju ihop på många sätt och vis, precis som i film så har ju spel musik i bakgrunden, men det finns även spel som på ett eller annat sätt handlar om musik. Vi tar en titt på några kända och okända spel nedan.

Guitar Hero

Låt oss börja med en modern klassiker: Guitar Hero. Detta spel kom först ut 2005 till Playstation 2, det utvecklades av studion Harmonix och publicerades av RedOctane. Spelet hade en enorm framgång från första början och har sedan dess kommit ut med flera uppföljare och inspirerat en hel del andra spel.

SingStar

SingStar är en serie spel som finns till PlayStation-konsolerna. I dessa spel får man själv plocka upp micken och sjunga alla de populäraste sångerna. Man kan göra detta själv, tävla mot andra eller till och med sjunga i duett. SingStar har släppt en mängd spel ända sedan 2004 till de tre senaste PlayStation-konsolerna.

Music Catch 2

På spelsajten Kongregate kan man hitta åt spelet Music Catch 2, ett flashspel där i takt med musik, noter kommer att flyga fram från sidorna och målet är att samla på sig de gula noterna samtidigt som man undviker de röda. Man gör detta genom att föra muspekaren över dem, men ju fler gula man samlar på sig desto större blir pekaren och desto svårare är det då att undvika de röda.