Sommar = festivaler

summer festival

Är du liksom oss oerhört intresserad av musik?  Sommar är för oss festivaler och vice versa. I vårt avlånga land bjuds det på massor av olika arrangemang under denna tid.

Även om vissa måste lägga ner av ekonomiska skäl så finns det gott om festivaler att närvara vid om man bara vill. Sweden Rock står närmast på tur för mig och tur är väl det för jag börja få lite abstinens i festival nerven.

Att kunna en sval sommarkväll och natt få uppleva ett musik Sverige från sin bästa sida är en ynnest. Vi kan vara stolta över alla de duktiga musiker vi har i det här landet som är ute och spelar och vårt lilla land kan få hit världsartister som till exempel Bruce Springsteen.

Från norr till söder arrangeras det festivalen och längst norr upp så hittar du Nattivalen en festival som äger rum i Arvidsjaur den 5 – 6 juli. Du har skogen alldeles kring hörnet och får uppleva den ljusa sommarnatten i norr. Och ju längre söder ut du kommer ju tätare blir det med festivaler.

Dalmasrock

Ja vad betyder egentligen detta kan man undra. Det vi syftar på är en festival som tidigare hette Rockstad Falun (som ligger i Dalarna). Festivalen heter numera dock Sabaton Open Air, vilket den gör eftersom det är bandet Sabaton som är med och arrangerar denna festival. Festivalen har numera vuxit från att vara en ganska liten och något alternativ festival till att ha blivit en tredagarsfestival med många internationella hårdrocksband.

Det största dragplåstren av dem alla är dock förstås ändå arrangörsbandet själv, Sabaton. Bandet har på några år vuxit och blivit ett av Sveriges mest framgångsrika och mest kända hårdrocksband internationellt sett. Med mäktiga refränger och texter om krig så har man erövrat både Europa och resten av världen. Inför årets festival så är man dessutom aktuella med sin nya skiva som släpptes i mitten av maj månad. Skivan heter Heroes och den gör inget inbitet Sabatonfan besviken.