Rätt musik förhöjer pokerkvällen

Tycker du om att spela poker? Kanske brukar du samla ihop ett gäng vänner, duka fram snacks och spela några rundor under helgen? Med rätt musik kan du skapa den rätta pokerstämningen, men hur väljer man musik till spelet? Här får du tips om hur du kan tänka.

Hur vill du lyssna på musiken?

Det finns inget rätt eller fel när det kommer till att välja musik till en pokeromgång. Många föredrar dock musik som man kan försvinna iväg i under spelets gång, och som smälter in bra i den övriga stämningen. Vissa tycker också om att kunna sätta in hörlurar i öronen för att på bästa sätt kunna koncentrera sig på spelet och “glömma” omgivningen. En av dem är Simon Lindell, som också har skrivit om detta på nätet.

Låtar med poker- och speltema

Kanske föredrar du att lyssna på musik som följer ett poker- och speltema när du spelar? Då har du många att välja bland. Kenny Rogers The Gambler är en av de mest populära, och en låt som han spelar än idag. Andra alternativ är till exempel Lady GaGas Pokerface, Elvis Presleys Viva Las Vegas och AC/DC: s The Jack. Det finns många listor med andra poker- och casinorelaterade låtar att ta del av på nätet idag – så det är bara att välja och vraka!

Hitta dina låtlistor på Youtube

Har du svårt att hitta en eller flera låtar till pokerkvällen? Då kan du med fördel sätta på en lista hämtad från till exempel Spotify eller Youtube. Den här listan från Youtube innehåller till exempel avslappnande musik som inte distraherar dig från själva spelet. En fördel med sådana är att du inte behöver sätta på nya låtar hela tiden – du behöver bara sätta på listan och sedan låta den rulla tills den är slut.