Barnmusikal på Broadway

musical

Att ta med sig barnen till Broadway kanske inte är den givna aktiviteten på resan.

Men faktum är att det finns ett gediget utbud av barnvänliga musikaler att tillgå för barn i alla åldrar. Nedan följer ett litet urval:

The Lion King

Här får man se en livlig musikalversion av Disneys film Lejonkungen från 1994. Den handlar om Simba, ett ungt lejon som ägnar sin tid åt att utforska den afrikanska savannen, i kungariket som han en dag ska ärva av sin far Mufasa, kung av Lejonriket.

Allt verkar väl tills Simbas maktlystna farbror, för att erövra kungadömet, iscensätter en olycka som resulterar i Mufasas död.
Simba flyr tragedin och finner ett rofyllt liv med nya vänner, men då han växer upp och inser vad som hänt med riket där han växte upp så beger han sig tillbaka för att fullfölja sitt öde att regera och återställa fred i Lejonriket.

Wicked

Berättelsen i denna musikal är baserad på boken Wicked: The Life and Times of the Wicked Witch from the West, och är parallell med Trollkarlen från Oz. Den utspelar sig innan Dorothy dök upp i Oz.

Man får följa den grönhyade och intelligenta Elphaba som kämpar mot de politiska orättvisorna i landet Oz, samt Glinda, en vacker, bortskämd flicka som senare blir en god vän till Elphaba. Man får följa dem igenom händelser som till slut ska forma dem till den Onda häxan från Väst och den goda Häxan från Norr, och berättelsen sätter ett nytt perspektiv på Trollkarlen från Oz.

School of Rock – The Musical

En musikal baserad på filmen med samma namn som släpptes 2003.

Dewey Finn är en rockstjärnewannabee som vikarierar som lärare vid en gymnasieskola och till en början är han mycket skeptisk till skolans inrutade undervisning. När han inser att ungdomarna är begåvade anmäler han klassen till en prestigefull musiktävling “Battle of the Bands”, för att vinna och ta ut sin hämnd på sitt tidigare band som han blivit sparkad av.